Završetak trogodišnjeg projekta REACH

Datum 01.03.2017 17:03:10 | Kategorija: Okoliš

Reach (door.hr) za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) je udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike završila je s trogodišnjim projektom REACH koji se bavio energetskim siromaštvom. U nastavku donosimo njihov dopis  u cijelosti.


Poštovani, poštovane,

danas je posljednji dan provedbe našeg trogodišnjeg projekta REACH koji se bavio energetskim siromaštvom.

Ovim projektom nastojali smo osnažiti energetski siromašna kućanstva, potaknuti ih da štede energiju i promijene navike te utvrditi energetsko siromaštvo kao problem koji zahtijeva strukturna rješenja na lokalnoj, nacionalnoj i razini EU-a. Osim u Hrvatskoj, projekt se provodio u Sloveniji, Makedoniji i Bugarskoj.

Tijekom provedbe projekta u Hrvatskoj je posjećeno više od 300 energetski siromašnih kućanstava, u Sisačko-moslavačkoj županiji, a ostvarena je i suradnja s Gradom Zagrebom zbog koje se posjećuje dodatnih 50 kućanstava u Zagrebu. Objavljen je izvještaj Energetsko siromaštvo u Hrvatskoj, održan je niz događanja sa donosiocima odluka te ostalih aktivnosti o kojima možete čitati na projektnoj internetskoj stranici.

Također vas upućujemo na niz izrađenih publikacija na nacionalnoj te na razini partnerstva, među kojima ističemo preporuke za suzbijanje energetskog siromaštva na nacionalnoj razini te razini Jugoistočne Europe.

I dalje ćemo nastaviti raditi na suzbijanju energetskog siromaštva, i nadamo se jednako uspješnoj suradnji sa svim dionicima!

Srdačan pozdrav,

Tim projekta REACH

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10110