Uključite se u jubilarni Sat za planet Zemlju

Datum 25.03.2017 10:03:00 | Kategorija: Okoliš

Sat za planet Zemlju (foto: WWF)Suočavanje s posljedicama klimatskih promjena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podsjeća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog Sata za planet Zemlju.

 


Iz te svjetske organizacije za zaštitu prirode upućen je poziv svim gradovima da se uključe u ovu akciju te da u subotu, 25. ožujka 2017., od 20:30 do 21:30 sati isključe javnu i dekorativnu rasvjetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili gradske trgove.

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, obilježit će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani kada ih je bilo 178. U Hrvatskoj je u mrak utonulo 68 gradova, u Bosni i Hercegovini u akciji je sudjelovalo dvadesetak gradova, u Sloveniji desetak, a u Srbiji je priređeno spektakularno 3D mapiranje gradske vijećnice.

Od 2007. godine Sat za planet Zemlju mobilizirao je brojna poduzeća, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7000 gradova. WWF od samog početka provođenja ove akcije potiče pojedince da djeluju po pitanju klimatskih promjena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.


 
Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovno će utonuti u mrak posljednje subote u ožujku. U WWF-u se nadaju da će se Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu ili londonskom Big Benu gašenjem javne i dekorativne rasvjete 25. ožujka od 20:30 do 21:30 sati pridružiti pulska Arena, Gradske zidine u Dubrovniku, Dioklecijanova palača i Zagrebačka katedrala.
 
WWF-ovi ambasadori ovogodišnjeg Sata za planet Zemlju su Košarkaški klub Cedevita, olimpijka Sara Kolak, stand up komičarka Marina Orsag te motivacijska govornica i spisateljica Ana Bučević.

 

Izvor: WWF

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10130