Bioteka donosi pokuse u škole

Datum 03.04.2017 16:04:00 | Kategorija: Akcije

Pokuse u škole (foto: Udruga Bioteka)Udruga Bioteka poznata je po svojim aktivnostima poučavanja znanosti u različitim okruženjima. Tako uz svakodnevni rad u svojim prostorima, naši edukatori i edukatorice znanost donose djeci i mladima u parkovima, na obalama, šumama, učionicama, laboratorijima i ljetnim kampovima diljem RH. Trenutačno gostujemo u dvije zagrebačke škole. Doznajte više! 

 


U tijeku je, naime, projekt „Pokuse u škole!" kojim se osnovnoškolskoj djeci omogućuje istraživanje prirodoznanstvenih tema kroz praktičan rad, tj. eksperimente koji su temom i strukturom prilagođeni njihovom uzrastu. Projekt predstavlja izravnu nadopunu školskom kurikulumu te se provodi u  neposrednom radu s djecom u učionicama njihovih osnovnih škola. Riječ je o dvjema novozagrebačkim školama, OŠ Frana Galovića i OŠ Gustava Krkleca u kojima se tijekom školske godine 2016./2017. jednom tjedno provodi dodatni sat znanosti za svu zainteresiranu djecu koja vole raditi pokuse, imaju znatiželju i ljubav prema učenju o prirodnim pojavama i procesima oko sebe i za djecu koja još nisu imala priliku upoznati se sa znanstvenim temama kroz eksperimentalni rad.

Time djeci omogućujemo izravan doticaj sa često deficitarnim elementom poučavanja u školama - eksperimentom, koji predstavlja temelj znanstvene djelatnosti, a djeci omogućuje razvijanje kritičkog razmišljanja i analize na temelju provedbe vlastitih pokusa, od samostalnog razvoja hipoteze, preko provođenja, sve do izvođenja zaključka.

Pokuse u škole (foto: Udruga Bioteka)

Ovaj projekt ujedno predstavlja odličan primjer suradnje javnog i civilnog sektora, budući da se od listopada 2016. do svibnja 2017. provodi u partnerstvu Udruge Bioteka i dviju osnovnih škola te uz sufinanciranje tvrtke HEP d.d.

 

Više o projektu moći ćete pratiti na našoj udružnoj stranici te na profilu Udruge na Facebooku.

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10132