Vodeći svjetski znanstvenici na konferenciji u Splitu

Datum 06.07.2017 12:07:48 | Kategorija: Zdravlje i medicina

Foto: MedilsNa Mediteranskom institutu za istraživanje života - MedILS u Splitu, 3. srpnja 2017 otvorena je međunarodna konferencija "Advances in Biomedical Research", koja je okupila stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, poput prof. Susan Michaelis sa Sveučilišta Johns Hopkins, prof. Uwe Sauer (ETH Zurich) i prof. Tony Hunter s Instituta Salk.

 


Organizatori konferencije su prof. Miroslav Radman (MedILS), prof. Mladen Merćep (MedILS) i prof. Igor Štagljar (University of Toronto).

Novi tehnološki napredak omogućio je biolozima oštar zaokret u pristupima dešifriranja molekularnih funkcija i osnova fizioloških i patoloških mehanizama. Ova konferencija okupila je znanstvenike koji primjenjuju i razvijaju nove OMICs pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena i proteina terapijske važnosti.

Foto: Medils

Jedan od ciljeva konferencije je i procijeniti trenutno stanje metoda i tehnika za bolje funkcionalno razumijevanje ljudskih bolesti. Konferencija će pokriti brojne teme kao što su razvoj OMICs tehnologija, gena/proteina i metaboličkih mreža, kao i njihovu ulogu u otkrivanju lijekova i ljudskih bolesti.

Obradit će se teme vezane uz nove tehnologije, kao što su visoke propusnosti CRISPR i RNAi screens, automatska fenotipizacija, metabolomika i kemijska genomika te bioinformatički pristupi u biomedicinskim istraživanjima.

Foto: Medils

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Splita.

Više informacija o programu konferencije možete pogledati na stranici http://omics.medils.hr/

 

Izvor: Objava za medije (MedILS, Jelena Ružić)

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10154