Biotekine radionice ocijenjene čistom peticom!

Datum 13.07.2017 12:07:00 | Kategorija: Akcije

Radionica o beskralješnjacima (foto: Bioteka)Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!", i ove je godine posjetila Grad Dubrovnik. Što smo tamo učili i radili, saznajte u nastavku.


Peta je ovo godina uspješne suradnje Udruge Bioteka i Grada Dubrovnika na području edukacije djece o posebitostima bioraznolikosti lokalnog dubrovačkog područja. Prijašnjih smo tako godina upoznavali bioraznolikost parkova i morske obale, dok je ove godine naglasak bio na upoznavanju zaštićene park šume Velika i Mala Petka.19250766_1329364790510617_3642877368916536855_o

Osnovnoškolci s područja Grada tako su imali priliku upoznati biljne vrste koje su u toj šumi najčešće, a pritome doznali i zašto većinu parka prekriva alepski bor, a ne očekivani hrast crnika.

Uz to, uz izradu  jednostavnih hvataljki (tzv. puva) djeca su se upoznala s najčešćim kukcima ili pripadnicima drugih skupina beskralješnjaka koje su uspjeli spretno uhvatiti.

Detalje ovih bića upoznali su kroz svoja povećala ili digitalni mikroskop koji je otkrio impresivne detalje različitih vrsta biljnog i životinjskog svijeta.

Radionicu smo završili kvizom „Paziš ili gaziš?" u kojem smo željeli saznati koliki je ekološki otisak svakoga od nas, ali i kako ga je moguće smanjiti vlastitim angažmanom (eng. handprint).

Za sam kraj, djeca su ocijenila rad Biotekinih edukatorica kroz evalucijske listiće iz kojih je vidljivo da je 86,4 % djece veoma zadovoljno te radionice ocjenjuje najvišom ocjenom, čime potvrđuju da žele pohađati još ovakvih radionica!

Nadamo se da će se to i ostvariti te da će ova uspješna suradnja biti ostvarena i sljedećih godina. U svakom smo slučaju, radeći već 5 godina u lokalnim područjima diljem RH, svjesni nasušne potrebe za ovom vrstom edukacije - u prirodi, o prirodi.

_____________________________________________________________________________

Radionice su se održale 3. lipnja 2017. u jutarnjim i popodnevim satima s učenicima OŠ Lapad, a fotografije s radionice možete pogledati na Facebook stranici udruge Bioteka. Zahvaljujemo sudionicima na odazivu, a prof. Ivanu Cikatiću na kvalitetnoj suradnji!

Projekt "Otključaj tajne živog svijeta!" sufinanciran je sredstvima Grada Dubrovnika na čemu iskreno zahvaljujemo!

Grb grada Dubrovnika

 

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10158