DOOR proizveo niz korisnih materijala o urbanim prostorima

Datum 07.09.2017 20:09:00 | Kategorija: Okoliš

Projektni logo_COMPASS (foto: DOOR)Nakon dvije godine rada udruga DOOR završila je projekt COMPASS u okviru kojega su se bavili pitanjima održive obnove i prenamjene urbanih prostora. Kakvi su rezultati proizašli iz suradnje šest partnerskih organizacija iz pet zemalja EU-a, pročitajte u nastavku.

 


Jedan od rezultata projekta COMPASS, inače financiranog iz EU programa Erasmus+, jest Interdisciplinarni kurikulum tečaja za održivu prenamjenu i obnovu urbanih prostora, kao i prateći Metodološki vodič za njegovu implementaciju.

DOOR i partneri proizveli su i 5 kratkih filmova s primjerima dobre prakse održive prenamjene i obnove iz 5 zemalja, pri čemu posebno ističemo primjer iz Hrvatske o obnovi i prenamjeni kompleksa bivše vojarne u Koprivnici.

Osim navedenoga, projekt je iznjedrio i prijedloge polaznika tečaja održive prenamjene i obnove pa vas također pozivamo da pogledate tri prijedloga izrađena za lokacije u Zagrebu - Ilica - Urbani laboratorijPaviljon 15 Zagrebačkog velesajma i Bivša vojna bolnica.

Za više informacija posjetite internetsku stranicuFacebook i YouTube kanal udruge DOOR.

 

Izvor: Objava za medije/DOOR

 

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10167