Počinje druga faza projekta „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode“

Datum 30.04.2018 14:04:00 | Kategorija: Akcije

Aktivni mladi (foto: Bioteka)Tročlani tim udruge Bioteka nakon Uskršnjih praznika proveo je više vremena na putu nego u uredu. Tijekom deset dana, kako bismo se što više približili lokalnim razinama i time mladima olakšali dolazak, posjetili smo gradove Osijek, Rijeku, Zagreb i Split, gdje smo za mlade održali edukativno-informativne radionice kao završni korak prve faze projekta. 

 


Cilj održavanja radionica bio je kroz pomno osmišljene aktivnosti mlade ohrabriti i potaknuti na djelovanje u vlastitoj sredini, aktivnije uključivanje u društvo i zagovaranje prirodnih i okolišnih tema kroz rješavanje lokalnih problema.

Radionice su dio projekta "Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode" pokrenutog u studenome 2017., godine kao odgovor udruge Bioteka na goruća pitanja vezana za neuključenost i neaktivnost mladih ljudi u RH po pitanju očuvanja, zaštite i upravljanja okolišem i prirodom. Projekt izgrađuje platformu u sklopu koje će mladi raspravljati o aktualnim temama koje se odnose na politiku i mehanizme zaštite okoliša, zaštitu prirode i održivi razvoj, procjenu utjecaja na okoliš, ekološku mrežu zaštićenih područja Natura 2000, život u zaštićenim područjima, iskorištavanje potencijala okoliša u lokalnoj sredini te zelene poslove kao poslove 21. stoljeća, nakon čega aktivno uključuje mlade u samostalno rješavanje okolišnih problema.

Aktivni mladi (foto: Bioteka)

Kako se priča razvijala do sada i što nas očekuje u budućnosti, doznajte na mrežnoj stranici naše Udruge.


 

Image result for mdomsp logo

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10207