Studenti kao primjer odlične pripreme za svijet rada!

Datum 03.05.2018 09:05:19 | Kategorija: Antropologija

EESTEC LC  (foto: EESTEC LC)Budući inženjeri, usprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost biti u doticaju s problemima iz prakse. To dodatno iskustvo može biti baš ona sitnica koja im je potrebna da nadopune svoj životopis i istaknu se među mnoštvom svojih kolega. 

 


Proaktivnost i želja za unapređenjem svojih vještina, kao i nova znanja koja se steknu mimo predavanja, znak su da studenti žele raditi na sebi i iskoristiti sve što im se nudi da bi bili u koraku s vremenom.

Zbog toga se studentska udruga EESTEC LC Zagreb, u suradnji s partnerima, odlučila na organizaciju treće po redu radionice o ugradbenim sustavima „Workshop on Embedded Systems" (WES). Tema ovogodišnje radionice je OpenWrt embedded Linux distribucija. Radionica će trajati od 21. 5. do 1. 6. 2018., a održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Na njoj će sudjelovati visoko motivirani studenti koji će biti odabrani selekcijskim postupkom, a bit će podijeljeni u timove po tri člana. Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio čine predavanja na kojima će naglasak biti na savladavanju osnova korištenja OpenWrt-a.

EESTEC LC  (foto: EESTEC LC)

Praktični dio, kojega je smislio glavni partner Sartura, omogućit će sudionicima da sami isprobaju pokrenuti i podesiti development sustav za uporabu, unutar kojeg bi se okušali u dostupnim alatima kao i pokretanju i konfiguriranju LXC kontejnera prema zadanim zadatcima. Prijave su otvorene do 11. 5. 2018., a sudionici će radom u timu i rješavanjem praktičnog zadatka steći nove vještine i iskustvo, što će ih motivirati da nastave raditi na sebi i ulagati u svoj razvoj. Mnogo je razloga da ne propustite priliku i prijavite se!

Po završetku svi redovni polaznici dobit će certifikat o sudjelovanju koji se može priložiti uz životopis pri prijavi za posao, a najbolji tim dobit će i vrijedne nagrade.

Više informacija:

Facebook stranica: https://www.facebook.com/WoESystems/

Web stranica radionice: http://eestec.hr/wes/

 

Izvor: Objava za medije

 

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10210