Sir David Attenborough posjetio NP Plitvička jezera

Datum 23.09.2019 22:09:50 | Kategorija: Biologija

Sir David Attenborough (foto: NP Plitvička jezera)Pionir dokumentaraca o prirodi i neumorni istraživač Sir David Attenborough posjetio je Nacionalni park Plitvička jezera gdje je sudjelovao u snimanju novog BBC-jevog serijala Green Planet.

 


Sir David Attenborough na Plitvicama se susreo s pomoćnikom ministra za zaštitu prirode Igorom Kreitmeyerom, ravnateljem NP Plitvička jezera Tomislavom Kovačevićem, stručnim voditeljem Kazimirom Miculinićem i suradnicima iz parka s kojima je razgovarao o motivima svog dolaska u Hrvatsku i na Plitvička jezera gdje je imao priliku upoznati se s prirodnim bogatstvima Hrvatske, specifičnostima krškog reljefa i sedrenim barijerama.

Sir David Attenborough je dao svoje viđenje promjena u društvu u odnosu prema prirodi i planetu iz svog dugogodišnjeg bogatog djelovanja u popularizaciji prirode i bioraznolikosti, a naročito ga, moglo se čuti, veseli što se mladi zalažu za rješavanje pitanja klimatskih promjena.

Otkad je počeo snimati prirodu brojnost čovječanstva se povećala za tri puta, a iskorištavanje prirodnih resursa još i više. Zaključio je kako rješenja postoje, ali čovjek mora promijeniti odnos prema prirodi.

 

Izvor: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10236