Pogledajte svjetsku premijeru filma Priča o plastici

Datum 15.04.2020 13:04:04 | Kategorija: Okoliš

Priča o plastici (foto: Zelena akcija)

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma "Priča o plastici". Ovaj je film dio još jedne "filmske večeri OFF" koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00 sati. 

 


Ovaj dokumentarni uradak iz projekta "Story of stuff" prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike, kako kažu u Zelenoj akciji, zaista ne želi da vidite. Zagađenje plastikom trenutno je jedno od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita.

Ukoliko vas zanima ovaj film, omogućen vam je besplatan pristup, a svoju rezervaciju možete ostvariti putem ovog online obrasca.  Na mail ćete zatim dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vam paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna. Udruga Zelena akcija pobrinula se i za hrvatski prijevod za nesmetano praćenje filma.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja 2020. u zagrebačkoj Kinoteci, koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine.

 

Izvor: Zelena akcija

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10244