Biotekini pokusi uvršteni u selekciju obrazovnog sadržaja Nastave na daljinu!

Datum 14.05.2020 11:05:00 | Kategorija: Antropologija

Biotekine radionice (foto: YouTube udruge Bioteka)Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, sredinom ožujka prekinute su redovne obrazovne aktivnosti udruge Bioteka koje još od 2012. godine uključuju izravan rad s osnovnoškolskom djecom. Udruga je ubrzo doskočila ovoj nepredviđenoj situaciji te započela sa snimanjem obrazovnih videomaterijala, kao pomoć djeci u ovim izvanrednim okolnostima. 

 


Velika je to promjena i za 60-ak djece polaznike Biotekinih STEM radionica i projektnog ciklusa „PANDA - projektna nastava za darovitu djecu", koja s velikim uzbuđenjem pohađaju radionice na kojima provode znanstvene pokuse, uče kritički razmišljati i logički povezivati, postavljati pitanja, produbljuju svoje znanje i znatiželju te savladavaju brojne motoričke i socijalne vještine.

Kako bi pomogla djeci diljem Hrvatske te kako bi nastavila s odgojno-obrazovnim radom sa svojim polaznicima, Bioteka je osmislila kućne znanstvene radionice u kojima se kroz desetak minuta obrađuje određena temu kroz pokus koji polaznici mogu napraviti u svojim domovima, uz korištenje materijala i pribora koji se mogu lako nabaviti te uz malu pomoć odrasle osobe.

Nije dugo trebalo da se za projekt pročuje putem društvenih mreža te da on postane prepoznat, korišten i uvrštavan kao pomoć u nastavi vrijednih i osviještenih učitelja i učiteljica diljem zemlje, a odnedavno je projekt uvršten i u selekciju obrazovnih sadržaja Nastave na daljinu, pri čemu Bioteka snima video lekcije u izravnoj suradnji s učiteljima i učiteljicama koji/e kreiraju sadržaj za e-nastavu i koji prati sadržaje koji se trenutačno obrađuju u školi.  

Neke od videa možete pogledati ovdje, a za pristup svim Biotekinim videima kliknite POVEZNICU!

 

 

 

 

Izvor: STEM.bioteka.hr

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=10249