Brojne životinje u zoološkim vrtovima ne drže se u adekvatnim uvjetima

Datum 03.05.2012 00:05:08 | Kategorija: Okoliš

Slon u zoološkom vrtu (foto: Flickr)Većina europskih zooloških vrtova ne poštuje pravila o dobrobiti životinja i zaštiti vrsta, upozorava se u izvješću predstavljenom u Europskom parlamentu. Istraživanje o adekvatnosti životnih uvjeta životinja provedeno je tijekom tri godine u više od 200 zooloških vrtova u 21 državi Europske unije, a o rezultatima istraživanja više doznajte u nastavku.


 

Širom Europe zoološki vrtovi ne ispunjavaju svoje obveze zaštite vrsta, obrazovanja javnosti i dobrobiti životinja, kako ih propisuju nacionalni i međunarodni zakoni, upozorava zaklada Born Free, koja je financirala, a u suradnji s organizacijom ENDCAP, i provela istraživanje koje je, kako se navodi, najpotpunije ove vrste do sada u Europi.

Tisuće životinja u zoološkim vrtovima živi u teškim uvjetima, navodi se u izvješću, dodajući da ni u jednoj od analiziranih država situacija nije savršena. Bez mobilizacije europske zajednice, ti će se sramotni problemi vjerojatno nastaviti, rekao je Daniel Turner, glasnogovornik zaklade i voditelj projekta.

 

 

Više informacija o stanju u svakoj ispitanoj državi možete doznati ovdje.

 

Izvori: Civilnodrustvo.hr, Euzooinquiry.eu

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=8728