Udruga Bioteka na znanstvenom pikniku!

Datum 09.09.2012 21:09:00 | Kategorija: Antropologija

Bioteka voli znanost (foto: Flickr/obrada: Bioteka)Spakirajte klince, ponesite vodu, dekicu i klopu i dođite u Boćarski dom u Zagrebu na Znanstveni piknik, prvi u, nadamo se, nizu ovakvih događanja u Gradu Zagrebu. Tamo će vas u nedjelju, 16. rujna 2012. čekati znanstveni entuzijasti i popularizatori željni s vama podijeliti svoje znanje i ljubav prema čudesnom svijetu znanosti. Među njima će biti i naši popularno-znanstveni aduti, predvođeni Kristinom Duvnjak, profesoricom biologije i koordinatoricom radionica udruge Bioteka.


Znanstveni piknik zamišljen je kao neformalno druženje sa znanošću, a ciljevi su mu informiranje i učenje o znanosti te, ponajviše, druženje i zabava. U pikniku mogu uživati sve generacije, iako naše iskustvo pokazuje da su za pravu bezgraničnu fascinaciju znanošću daleko najsposobniji najmlađi. Upravo iz tog razloga organizatori su pripremili mnogo sadržaja za klince i klinceze koji još nisu krenuli u školu ili su hrabro stigli već do 4. razreda osnovne škole.

U isto vrijeme, tinejdžeri će moći čuti, vidjeti i isprobati puno zanimljivih stvari pa pokušajte nagovoriti i svoje buntovne potomke na dolazak! Bit će tu ponešto i za  ljubitelje nogometa, svemira, ali i umjetnike! U svakom slučaju možete biti sigurni da će biti puno šarenih, zabavnih, zanimljivih, glasnih, intrigantnih i začuđujućih činjenica, pokusa, radionica, predstava i prezentacija. Zato se svakako vidimo u nedjelju 16. rujna od 10 do 20 sati na Boćarskom domu (vanjska, južna strana)!

Upoznajte svoja osjetila!

Udruga Bioteka za vas je pripremila radionicu „Probudite svoja osjetila" gdje ćete na praktičnim primjerima upoznati ulogu svakog od svojih osjetila. Istražujući „magičnu kutiju" moći ćete izoštriti svoje osjetilo dodira, ispitati gdje se na jeziku nalaze okusni pupoljci za slatko, slano, kiselo i gorko, vidjeti što se događa s osjetilom okusa kad nemate sline, prepoznavati mirise zatvorenih očiju i ispitati na koje uho bolje čujete. Zajednički ćemo izrađivati i Benhamov disk te naučiti čemu on služi, a imat ćete i priliku malo zavarati svoja osjetila različitim iluzijama pokreta i optičkim varkama. Zanimljivo, zar ne?

Radionica je posebno prilagođena za djecu u dobi od 7 do 15 godina, ali će se svojim osjetilima moći poigrati i ostali zainteresirani, od vrtićaraca do njihovih djedova i baka.

Osim toga, na Znanstvenom pikniku svoju ćete djecu moći predbilježiti i za ostale radionice u ponudi naše udruge koje započinju na jesen te doznati više o drugim projektima i aktivnostima udruge Bioteka.

Vidimo se na pikniku, a do tada možete pogledati kako je to izgledalo na nekima od naših prošlih radionica:

Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Radionica o različitim bojama u biljkama, Festival znanosti 2011.


Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Dječje impresije na Noći biologije 2011. uz strip "Roko Genijalac" u izdanju udruge Bioteka


Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Radionica sa studentima o popularizaciji znanosti na "Symposium of biology students of Europe",  Basel, 2011


Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Učimo o recikliranju u prirodi, Estonija 2012.


Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Radionica o povezanosti života mahovina i važnosti vode na Zemlji, Estonija 2012.


Radionica (foto: Udruga Bioteka)

Izrada modela probavnog sustava na radionici "Proždrljivke: okusi znanost", Ljetna tvornica znanosti, 2012!


Ostale fotografije s radionica udruge možete pogledati na našim Facebook stranicama.

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=8831