Biotekini herbariji

Datum 11.11.2012 19:11:00 | Kategorija: Biologija

Biotekini herbariji (foto: Valentina Dominić)Prije ili poslije svatko od nas je u nekom trenu tijekom školovanja morao izraditi herbarij s biljkama. Dug je to proces, a ponekad osim strpljenja zahtijeva i barem osnovno botaničko znanje. No, jednom nakon što je zadatak odrađen, osušene biljke bi ostale zaboravljene na nekoj polici ili bi čak završile u smeću. Kako bi pokazali da biljke ne moraju nužno biti žive da bi bile lijepe botaničari iz udruge Bioteka odlučili su herbarije prikazati na potpuno nov način, tj. uokviriti ih. Rezultat su „oživljene" biljke u prekrasnim okvirima sa pridodanim latinskim nazivom vrste prikladne za sve vrste životnih prostora.

 


Sve naše uokvirene biljke brižno su sakupljane i strpljivo prešane, a na kraju i stručno određene do razine vrste. Dolaze iz svih krajeva lijepe naše te svatko može za sebe pronaći biljku koja ga možda podsjeća na rodni kraj ili nezaboravno ljeto, a mogu poslužiti i kao unikatan poklon za rođendan, blagdane ili neku drugu prigodu.

Biotekini herbariji (foto: Valentina Dominić)

U slučaju da imate posebne želje, u dogovoru s našim botaničarima mogu se sakupiti i herbarizirati točno određene vrste te složiti u okvirima po želji. Po pristupačnim cijenama dobivate jedinstvene biljke koje nije potrebno zalijevati!

Biotekini herbariji (foto: Valentina Dominić)

Galeriju odabranih biljaka iz serije „Biotekini herbariji" pogledajte na našoj Facebook stranici.

Biotekini herbariji (foto: Valentina Dominić)

 

Narudžbe i informacije:

Behija Salkić, magistra eksperimentalne biologije,
glavna botaničarka udruge Bioteka

Mob: 099 / 2501 - 119
E-mail: behija.salkic@biologija.com.hr





Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=8883