Felfie - farmerski selfie

Datum 14.01.2014 12:01:59 | Kategorija: Antropologija

Krava Breza (foto: Behija Salkić)Čuli ste za riječ selfie, jel' tako? Ako niste, to je ono kada fotkate sami sebe i tu sliku stavite na društvenu mrežu. Riječ selfie je postala tako sveprisutna da je postala i riječ 2013. godine prema Oksfordskom rječniku. Sada jedna nova riječ dolazi na scenu - felfie odnosno farmerski selfie.

 


 

Kako prenosi The Guardian, felfie je selfie snimljen na farmi, ali se u kadru nalaze i domaće životinje ili nešto drugo karakteristično za seoski život (primjerice traktor).

Ova pojava naravno ne čudi, obzirom na pametne telefone koji su sve češće u uporabi, zajedno s društvenim mrežama. Osim toga, farmeri se tako pridružuju mnoštvu drugih ljudi koji su društvene mreže već okrenuli u svoju korist. Naime, uz pomoć njih mogu promovirati svoj rad, proizvode te dijeliti slike iz svoje svakodnevice.

Također, kako navode neki farmeri - društvene mreže su idealne za one koji imaju puno posla te se ne stižu družiti s prijateljima ili ako žive na udaljenim mjestima. Na taj način su im društvene mreže prozor u svijet.

Očekivano, farmerski selfie polako sve više dobiva na popularnosti te je osnovana i web stranica Farmingselfie.com kojoj je cilj okupiti sve felfieje na jednom mjestu. Odnosno, kako sami autori stranice objašnjavaju, žele dati lica farmerima koji svakodnevno rade da bi ljudima stavili hranu na stol.

Za kraj, vidite ovu kravicu na naslovnoj fotografiji? To vam je Breza, krava koju su imali moji baka i djed. Da sam barem napravila jednu fotku gdje smo zajedno, imala bih sada i ja svoj felfie.

Članak je sa stranice Biologija.com.hr
http://biologija.com.hr

URL za ovaj članak je:
http://biologija.com.hr/modules/AMS/article.php?storyid=9308