| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

Glavna uprava Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku poziva vas na sudjelovanje u fotografskom natječaju na Facebooku „Europa u mojoj regiji”, čiji je cilj prikazati projekte iz svih dijelova Europe koje financira EU.

Europa u mojoj regiji je kampanja koja se provodi na razini Europske unije s ciljem poticanja građana da otkriju europske projekte u svojoj blizini.

Četiri različite inicijative tijekom 2017. – otvaranje projekata, fotografski natječaj, lov na projekt i blogersko natjecanje – pozivaju javnost da posjeti projekte te dijele slike i iskustva putem društvenih medija.

Fotografije je moguće prijaviti do 27. kolovoza 2017.

Više:
http://ec.europa.eu/regional_policy/h ... mmunication/euinmyregion/

Hrvatsko kemijsko društvo (HKD) i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) organiziraju Prvu radionicu HDKI-HKD pod naslovom: „Intelektualno vlasništvo i komercijalni nastup za novo eksperimentalno i tehnološko rješenje u organskoj kemiji“, koja će se održati 22. rujna 2017. godine na Kemijskom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 102a, 10 000 Zagreb.

Izvoditelji:

M. Majerić Elenkov: Biokatalitička sinteza kiralnog građevnog bloka
Z. Findrik Blažević: Primjena matematičkog modela u razvoju enzimatskog procesa
T. Jednačak: Identifikacija i strukturna karakterizacija reakcijskih komponenata u sintezi oksazolidinona
E. Marcelić: Pristup razvoju i uvećanje procesa organsko-sintetskih kemijskih reakcija
F. Jović: Segmenti razvoja procesa
I. Dejanović: Izvođenje procesne sheme iz dijagrama toka tehnološkog procesa
S. Tomšić Škoda: Patentna zaštita i sloboda izlaska na tržište
A. Danilovski: Slojevitost komercijalizacije znanstvene ideje – prednosti nedostataka i nedostaci prednosti

Ciljevi:

Ovim programom dva Društva započinju zajedničko informativno djelovanje i edukaciju članstva na različitim područjima kemije i kemijske tehnologije, s posebnim ciljem otvaranja perspektiva za komercijalnu realizaciju istraživanja.

Prvi cilj je upoznati sudionike radionice sa eksperimentalnim tehnikama na području organske sinteze, posebno prema biološki aktivnim spojevima, i metodama planiranja, vođenja i kontrole procesa kojima je u temelju provedba organsko-sintetske reakcije na tehnološkoj skali.

Drugi, i osnovni cilj, je nastaviti sa edukacijom i pripremom kemičara i kemijskih tehnologa za pripremu komercijalnih projekta zasnovanih na njihovim istraživačkim projektima. Sva izlaganja radionice će biti snimljena, a snimke će biti dostupne na web stranicama oba Društva.

Prijave i više informacija:

http://radionica.hdki.hkd.hr/

Održivi razvoj zajednice (ODRAZ) i ovog ljeta poziva građane Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju “Kretanje mojim gradom”.

Natječajem se želi potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja.

Rok za prijavu fotografija je 7. rujna 2017.

Što se očekuje?


Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla...

Objektivom “ulovite” zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu mobilnost i pošaljite nam svoje najljepše fotografije koje prikazuju vaše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala...
Malim promjenama, kao što je odlazak na posao hodanjem, biciklom ili javnim prijevozom, odabiremo zdraviji način života, čuvamo okoliš i doprinosimo održivom urbanom razvoju.

Više informacija:
http://odraz.hr/hr/novosti/odraz-ove- ... caj-kretanje-mojim-gradom

Natjecanje „Ideje iz Europe“ pokrenuto je 2015. godine u cilju potrage za poduzetnicima širom EU koji imaju „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti“.

Primarni cilj je skrenuti pozornost na europske poduzetnike – izgraditi pozitivan imidž poduzetnika, kako bi bili uzor i doprinijeli oživljavanju poduzetničkog okruženja i duha kod Europljana.

Rok za prijavu na nacionalno natjecanje je 15. rujna 2017. godine.

Više informacija:
https://tinyurl.com/y7x2jd4z

Krovna tema 5. Međunarodnog kongresa nutricionista, koji se održava od 17. do 19.11.2017. u zagrebačkom hotelu Panorama, je „Održiva prehrana kroz sve životne dobi“ te se provlači kroz niz radionica, predavanja i panel raspravu.

Širokim spektrom tematskih sekcija Kongresa je poznat po multidisciplinarnosti kroz predavanja iz znanosti o prehrani, nutricionizma u praksi, dijetoterapije, sportske prehrane, zakonodavstva, sigurnosti i kontrole kvalitete hrane, mikronutricije, fitoterapije te enologije i gastronomije.

Osim znanstveno-poslovnog dijela, program Kongresa bogat je i društvenim događanjima u svrhu međusobnog upoznavanja, razmjene iskustava i stvaranje kontakata za budući rad te će slobodno vrijeme biti ispunjeno interaktivnim eno-gastro eventom, edukativnim izletima, a vrhunac zabave je uvijek tradicionalno druženje na Gala večeri.

Sve dodatne informacije o programu i prijavama možete saznati na službenoj stranici: http://www.kongresnutricionista.com/

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz projekt integracije u EU Natura 2000 (NIP) osmislilo je i pokrenulo program volontiranja u jedanaest parkova prirode i osam nacionalnih parkova pod nazivom „Razvoj volonterskih programa u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode".

Osmišljen je ukupno trideset jedan volonterski program, a aktivnosti u koje se volonteri mogu uključiti obuhvaćaju prikupljanje podataka o biološkoj raznolikosti, anketiranje i informiranje posjetitelja, pomoć u održavanju staza i sl.

Više informacija:
https://volonteri.parkovihrvatske.hr/h ... ami-u-parkovima-hrvatske/

Prethodna događanja

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupiru

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?