| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

Međunarodna noć šišmiša u Pećinskom parku Grabovača obilježavat će se u petak i subotu, 24. i 25. kolovoza 2018. godine.

Posjetitelje očekuje raznolik program od 19 sati pa će se tako najmlađi moći uključiti u edukativne radionice o šišmišima, a ostali će moći pogledati video prezentaciju i posjetiti špilju Samograd, pri čemu će ovaj posjet biti nešto drugačiji od klasičnog vođenja po špilji. Naime, posjetitelji će na putu do špilje saznati više o ulozi i značaju šišmiša za naš ekosustav, a u samoj špilji postoji mogućnost da će moći i vidjeti navedene sisavce.

Program će završiti oko 22 sata.

Za Noć šišmiša vrijedit će snižene cijene ulaznica za špilju Samograd od 30 kn po osobi a djeca do 15 godina špilju mogu posjetiti besplatno.

Open in new window


U Hrvatskoj postoji trideset i pet vrsta šišmiša i sve su zakonom zaštićene. Šišmiši su iznimno važan dio svjetskih ekosustava - bitna su karika u prirodnom obnavljanju šuma, oprašivanju čitavog niza biljaka koje cvatu noću, kontroliranju brojnosti noću aktivnih kukaca te tako predstavljaju indikator zdravlja okoliša.

Komentirati mogu samo registrirani korisnici. Komentari su vlasništvo korisnika. Biologija.com.hr nije odgovorna za njihov sadržaj.

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupire

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?