| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

CFI Croatia (http://www.cficroatia.org/) i Institut Ruđer Bošković organiziraju tribinu „Klimatske promjene i podizanje morske razine“ 23. 05. 2012. u 18 h na Institutu Ruđer Bošković, dvorana III krila.

Klimatske promjene uzrokovane čovjekovom aktivnosti smatraju se jednim od najvećih globalnih problema okoliša i razvoja današnjice. Svrha okruglog stola je razgovor o relevantnim činjenicama o pitanju klimatskih promjena u Hrvatskoj. Uvodni predavači govorit će o opaženim klimatskim promjenama u Hrvatskoj temeljem statističkih analiza dugogodišnjih nizova podataka, dat će se prikazi modeliranja klime i klimatskih promjena na globalnoj i regionalnoj skali, te će se prikazati promjene morske razine.


Program:

Uvodna predavanja (1 h)
1. ‘Opažene klimatske promjene’ – dr.sc. Marjana Gajić-Čapka, Državni hidrometeorološki zavod, Zagreb
2. ‘Modeliranje klime i klimatskih promjena’ – dr.sc. Čedo Branković, Državni hidrometerološki zavod, Zagreb
3. ‘Globalno i regionalno podizanje morske razine’ – prof. dr.sc. Mirko Orlić, Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Diskusija (1-1,5 h)

Moderator okruglog stola je Vladimir Jelavić iz Instituta za energetiku i zaštitu okoliša EKONERG, voditelj pripreme stručnih podloga za pripremu Nacionalnog izvješća Republike Hrvatske Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih naroda o promjeni klime.

Komentirati mogu samo registrirani korisnici. Komentari su vlasništvo korisnika. Biologija.com.hr nije odgovorna za njihov sadržaj.

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupiru

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?