| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

Upravo su u tijeku prijave na natjecanje «More je živo - edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora». Ovo je natjecanje nastavak uspješnog istoimenog projekta u sklopu kojeg je 2011. godine, a uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na temelju pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, objavljen Priručnik za odgajatelje, učitelje i profesore koji sudjeluju u akcijama očuvanja i zaštite Jadranskog mora u Hrvatskoj te do danas besplatno podijeljen u 1110 vrtića, osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske. Osim toga, Priručnik je moguće besplatno skinuti s interneta: http://www.jgl.hr/media/483511/edukac ... _jadranskog_podmorja.pdf.

Samo natjecanje provest će se u svibnju ove godine s učenicima od 1. do 8. razreda. Učenici nižih razreda (1. do 4. razred) likovno će se izražavati na temu „More je živo - životna područja na morskom dnu Jadrana“ s obvezom da u svoj rad uključe organizme koji zaista žive u Jadranskom moru. Format i tehniku ostavljamo na izbor učiteljima i učenicima. Natjecanju mogu pristupiti svi zainteresirani učenici.

Svoje likovne radove učenici moraju poslati do 2. svibnja 2013. godine na adresu: Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek, n/r: dr. sc. Maja Novosel, Rooseveltov trg 6, 10000 Zagreb.

Učenici viših razreda (5. do 8. razred) pristupit će testiranju putem elektronskog sustava MoD (http://mod.srce.hr/) na dan 8. svibnja 2013. godine u 12h. Testiranje će trajati 30 minuta. Pitanja na testu odnosit će se na sadržaj redovnog školskog gradiva i navedenog priručnika.

Nadalje, putem sponzora (firma JGL iz Rijeke koja je i tiskala Priručnik) osigurane su vrijedne nagrade za pobjednike kao što su putovanje u Oceanografski muzej u Monaco, putovanje u Gardaland te trodnevna radionica o biologiji mora u pulskom akvariju. Svečana dodjela nagrada održat će se 20. svibnja 2013. Godine na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju, molim Vas da to potvrdite putem e-maila voditelju projekta dr. sc. Maji Novosel (maja@biol.pmf.hr).

Želimo Vam puno uspjeha!

Komentirati mogu samo registrirani korisnici. Komentari su vlasništvo korisnika. Biologija.com.hr nije odgovorna za njihov sadržaj.

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupire

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?