| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

U organizaciji Lions cluba „Zrinjevac“ i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, u subotu 17. svibnja u 19 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu održat će se humanitarni bal s kojeg će prihod biti namijenjen za humanitarnu akciju „Žene daruju muškarcima“.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju ultrazvučnog uređaja za brahiterapiju za Kliniku za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC-a Sestre milosrdnice. Brahiterapija je oblik radioterapije kojom se radioaktivni izvor uvodi u tumor ili neposrednu blizinu tumora, pri čemu se štedi okolno zdravo tkivo, što kod standardnih metoda zračenja nije moguće. Tako se na tumor može primijeniti veća radioterapijska doza od uobičajene, postižu se bolji rezultati u liječenju i kvaliteta života.
Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu je prva u Hrvatskoj koja primjenjuje brahiterapijsko liječenje velike brzine doze još od 1996. godine. Osim u liječenju tumora glave i vrata, jednjaka, bronha, dojke i ginekoloških tumora primjenjuje se u liječenju karcinoma prostate, a što je najvažnije, može zamijeniti operativni način liječenja za određeni stadij bolesti prostate.U nabavu odgovarajućeg ultrazvučnog uređaja potrebno je investirati oko 700.000 kuna.
Ovim humanitarnim balom Lions club „Zrinjevac“ proslavit će svoju 15. godišnjicu. Cijena ulaznice je 400 kuna, a informacije o kupnji su moguće na br. mob. 098 381 398 ili 098 844 070. Uzvanike će zabavljati Big band Hrvatskog glazbenog zavoda pod vodstvom maestra prof. Zlatka Dvoržaka, a nastupit će i sopranistica Nikolina Pinko, bas-bariton Matija Podnar, mezzosopranistica Tereza Gabrić te plesači iz Plesne škole Harmony. Voditeljica programa bit će Sonja Šarunić.

Komentirati mogu samo registrirani korisnici. Komentari su vlasništvo korisnika. Biologija.com.hr nije odgovorna za njihov sadržaj.

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupire

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?