| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije

Festival znanosti - Sinj 2015. (FZS 2015.) održat će se od 2. do 7. studenoga 2015.

FZS je popularno-znanstveni događaj koji se održava svake godine od 2010. i zbog svojih posebnosti razvio se u jedan od najvećih takvih događaja u Hrvatskoj. Kao i prethodnih godina, FZS 2015. organizira udruga Znanost i Alka iz Sinja uz financijsku potporu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i nekoliko sponzora.

Osnovni cilj FZS-a je promicanje znanja, izvrsnosti, inovativnosti i znanosti kao temeljnih vrijednosti za razvoj društva i gospodarstva u Hrvatskoj i uopće.

Gosti pozvani na FZS 2015. su:

Prof. dr. sc. Dario Vretenar
Prof. dr. sc. Ivan Sondi
Prof. dr. sc. Damir Sapunar
Dr. sc. David Smith
Prof. dr. sc. Davor Pavuna
Prof. dr. sc. Ana Marušić
Dr. sc. Antonio Šiber
Doc. dr. sc. Ivana Novak Nakir
Prof. dr. sc. Ana-Sunčana Smith
Dr. sc. Vinko Zlatić
Prof. dr. sc. Stipan Jonjić
Prof. dr. sc. Marijan Ahel
Prof. dr. sc. Bojan Jerbić
i Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, pozvana da otvori FZS.

Iz prethodna niza očigledno je zašto se svi sudionici slažu da je ovo jedan od najvećih popularno-znanstvenih događaja u Hrvatskoj, i kao takav događaj od nacionalnog značenja. Zaista, planiramo da tako i odjekne te svojom jekom probudi uspavale duhove hrvatskog društva!

Tijekom Festivala znanosti - Sinj svaki će od navedenih znanstvenika održati javnu tribinu/predavanje na popularno-znanstvenu temu po svom izboru, posjetit će gimnazije u Sinju i na jedan sat postati profesor: održat će školski sat u razredu umjesto profesora, te voditi radionice s učenicima.

U sklopu Festivala održat će se i okrugli stol/tribina na temu: Što se događa s mozgovima? Priljev, odljev ili nešto treće? (D. Vretenar, A.-S. Smith, D. Pavuna, A. Marušić) na kojem prvi put namjeravamo djelovati i konkretno te donijeti određene zaključke/dokumente i uputiti ih Vladi RH.

FZS će završiti interaktivnim kvizom za srednjoškolce s vrijednim nagradama: 3000, 2000 i 1000 kn za prva tri mjesta, zajedno s hrpom knjiga od naših sponzora.

Više informacija na linku:
https://www.facebook.com/Festival-znan ... 178208868891276/timeline/

Komentirati mogu samo registrirani korisnici. Komentari su vlasništvo korisnika. Biologija.com.hr nije odgovorna za njihov sadržaj.

Poveznice

Kalendar događanja

Tražilica

Kolumne

Portal podupire

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?