Biologija.com.hr - Uvjeti koristenja
| Korisne stranice | Donirajte | Kontakt | O nama | Naslovnica
Antropologija Biologija Okoliš Prehrana Zdravlje i medicina Intervjui Akcije
Biologija.com.hr - uvjeti koristenja

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE Biologija.com.hr

 

OPĆENITO

Sadržaji i usluge koje vam omogućuje portal Biologija.com.hr regulirani su ovim Uvjetima korištenja. Internetsku stranicu www.biologija.com.hr (u daljnjem tekstu Biologija.com.hr) uređuju i održavaju članovi udruge Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti sa sjedištem u Zagrebu.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala Biologija.com.hr priznajete da ste upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumijete i prihvaćate.
Ukoliko niste suglasni s ovim uvjetima, ne koristite se sadržajem ni uslugama na ovim stranicama.

 

SADRŽAJ I USLUGE

Usluge i sadržaj koje pruža Biologija.com.hr uključuju, ali nisu ograničene na tekst, fotografije, ilustracije, grafičke prikaze, softver, audio- i videouratke. Biologija.com.hr zadržava pravo na promjenu, poboljšanja, odgodu, privremeni prestanak i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojeg sadržaja i usluge, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga, bez prethodne najave. Vaša je odgovornost upoznati se sa svim promjenama na portalu Biologija.com.hr. Nastavak korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama nakon izmjena, poboljšanja ili ukidanja predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.
Portal Biologija.com.hr zadržava pravo na to da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju njegovi korisnici upotrebljava u promotivne svrhe.

 

VEZE (LINKOVI) S DRUGIM INTERNETSKIM STRANICAMA

Biologija.com.hr sadrži veze s drugim internetskim stranicama (linkovi) koje su kreirale treće osobe. Biologija.com.hr nema nadzor nad informacijama na drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za sadržaj na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe. Korištenje takvih stranica podliježe Uvjetima korištenja mjerodavnima na tim stranicama i njima se koristite na svoj osobni rizik.

 

REGISTRACIJA I PONAŠANJE KORISNIKA

Kao uvjet korištenja nekih sadržaja i usluga na ovim stranicama, korisnik je obvezan registrirati se i odabrati korisničko ime i lozinku. Pri tome se obvezuje navesti točne, potpune i važeće informacije.
Korisnik je dužan čuvati podatke o svome korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom.
Korisnik se obvezuje da se neće koristiti sadržajem i uslugama portala Biologija.com.hr u svrhu:

  • objavljivanja bilo koje radnje koja je ilegalna ili neautorizirana;
  • objavljivanja i/ili razmjene sadržaja koji je, lažan, uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, predstavlja govor mržnje ili je neprikladan na bilo koji drugi način;
  • lažnog predstavljanja kao druga pravna ili fizička osoba i/ili korisnik portala Biologija.com.hr s ciljem zastrašivanja ili prijetnje;
  • objavljivanja i/ili razmjene osobnih podataka, korisničkog imena i/ili lozinki bilo kojih korisnika portala Biologija.com.hr;
  • objavljivanja, razmjene i/ili slanja sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
  • reklamiranja i/ili traženja od bilo kojeg korisnika da kupuje ili prodaje bilo kakav proizvod i/ili uslugu, uključujući i prodaju ili prenošenje svog profila na drugu osobu;
  • korištenja sadržaja i usluga portala Biologija.com.hr s ciljem reklamiranja ili prodaje bilo kakvog proizvoda i/ili usluge bilo kojem korisniku bez njegovog dopuštenja;
  • objavljivanja i/ili razmjene sadržaja ili komentara s linkovima koji vode na stranice na kojima se sadržaj upotrebljava u drugačije svrhe, a koje nemaju veze sa sadržajem;
  • miješanja u pravilan rad portala Biologija.com.hr.
Biologija.com.hr ima pravo odbiti registraciju, kao i ukinuti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga i prava, i to bez prethodne najave i/ili objašnjenja.
Biologija.com.hr ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu sadržaja koji razmjenjuju posjetitelji. Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju sa ostalim korisnicima portala Biologija.com.hr.
Biologija.com.hr ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati rasprave korisnika.

 

MATERIJALI KOJE POŠALJU KORISNICI PORTALA BIOLOGIJA.COM.HR

Autorski radovi poslani portalu Biologija.com.hr od strane korisnika mogu, bez isplaćivanja honorara autorima, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, biti objavljeni na internetskom portalu Biologija.com.hr. Portal Biologija.com.hr zadržava pravo na izmjene dobivenih materijala s ciljem pružanja kvalitetnije, točnije i pravodobnije usluge svojim korisnicima.
Portal Biologija.com.hr ima pravo i na neobjavljivanje dobivenih materijala. U tom se slučaju obvezuje da neće razmjenjivati, objavljivati, prodavati i/ili slati dobiveni materijal trećim osobama bez prethodnog dopuštenja autora materijala.
Pošiljatelji takvih materijala jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da poslani materijal predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

 

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na portalu Biologija.com.hr, izuzev sadržaja oglašivača, ustupljen je pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstovi objavljeni na portalu Biologija.com.hr treće osobe mogu kopirati, prenositi, distribuirati i publicirati, uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvora članka (portal Biologija.com.hr) te uz uvjet da treće osobe tekstove potom same ne zaštićuju autorskim pravom.
Ukoliko smatrate da su na portalu Biologija.com.hr povrijeđena vaša autorska prava, kontaktirajte nas i, ako se ustanovi istinitost vaših tvrdnji, svi će sporni sadržaji biti uklonjeni s portala.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

OVOM SE STRANICOM KORISTITE NA SVOJ VLASTITI RIZIK.
PORTAL BIOLOGIJA.COM.HR IMA ISKLJUČIVO INFORMATIVNU SVRHU I NE MOŽE SE UPOTREBLJAVATI U DRUGE SVRHE POPUT MEDICINSKE DIJAGNOSTIKE, LIJEČENJA ILI DRUGE VRSTE SAVJETOVANJA.
PORTAL BIOLOGIJA.COM.HR NIJE ODGOVORAN KORISNIKU NI TREĆIM OSOBAMA ZA BILO KAKVU ŠTETU KOJA JE POVEZANA S KORIŠTENJEM SADRŽAJA I USLUGA NA PORTALU BIOLOGIJA.COM.HR ILI PROIZLAZI IZ NJEGA.                    
PORTAL BIOLOGIJA.COM.HR NIJE ODGOVORAN ZA IDENTITET KORISNIKA, UČINAK SADRŽAJA I USLUGA PORTALA BIOLOGIJA.COM.HR NA KORISNIKE, NITI ZA NAČIN NA KOJI KORISNICI INTERPRETIRAJU SADRŽAJ I USLUGE PORTALA BIOLOGIJA.COM.HR.
PORTAL BIOLOGIJA.COM.HR NE GARANTIRA KORISNICIMA TOČNOST, KORISNOST, POUZDANOST, PRAVOVREMENOST I AKTUALNOST SADRŽAJA I USLUGA TE NE UVJETUJE DA ĆE INTERNETSKE STRANICE I USLUGE PORTALA BIOLOGIJA.COM.HR FUNKCIONIRATI BEZ PREKIDA I POGREŠAKA.

 

MJERODAVNO PRAVO
U slučaju spora primjenjuje se mjerodavno pravo Republike Hrvatske.

Tiny Content Menu

Poveznice

Tražilica

Kolumne

Portal podupire

Prijava

Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti meRegistriraj se!

Izgubili ste lozinku?